Bloggposter

Kom hit!

29.05.2014 kl. 19:53

Dags

Jag har alltid stört mig på jomare. Folk som år in och år ut klagar över samma sak utan att göra något åt det. Jag tror starkt på att vi alla är skyldiga oss själva att försöka ändra på en situation vi inte gillar.

Nu är jag ju inte så naiv att jag skulle gå omkring och tro att hungersnöden i Afrika beror på att ingen bara ha jaksa gå till butiken, om ni fattar vad jag menar, så vi tar inte den diskussionen här.

Jag vill inte göra reklam på min blogg för saker jag inte tror på. Jag bara vill inte. Och jag kan marra eller så kan jag ändra på saken.

Jag tycker att karin gjort ett fantastiskt jobb på ratata. Hon har kämpat och fäktat. Förverkligat en dröm. Gjort sin egen lycka och satt sitt spår. Det är fint. Jag ger henne 1000 poäng av 75 möjliga.

Men ratata är inte mera vad jag skrev in mig på. Som i ett förhållande där båda parter växer, men åt olika håll. Vi har helt enkelt vuxit ifrån varandra och det är dags att gå. Må hända att det går som för många, att den stora världen inte var så fin som i drömmen, och det gamla trygga kallar en tillbaka. Tills dess, så adjö och tack för åren. Det har varit kul.

Jag har skaffat mig en egen lya och inreder för fullt. Där kommer det att vara lite stökigt till en början, men jag skall försöka få ordning på kåken så fort som möjligt. Hoppas du vill följa med!

21.05.2014 kl. 13:29

Reklam

Vad tycker du om reklam på bloggarna? Både som här på ratata, att det roterar en banner eller flashar en bild på sidan, och reklam i inlägg. Hur förhåller du dig till smygreklam?

Jag tycker att bloggarna plötsligt svämmar över av reklam. Nästan dagligen kommer det en reklam i min feed.

På min ytterdörr står det "ingen reklam tack" och min telefon har reklamspärr. Kan man progga bloglovin att lämna bort reklamen?

Ja tycker att lite reklam då och då är okej, men då skall det vara reklam som bloggaren på riktigt står bakom. Ett exempel på hur det är snyggt gjort är tex Johannas blogg idag. Hon skriver att det är en recenssion redan i rubriken, produkten är vettigt koplad till hennes identitet och blogg, den är välgjord och genomförlig, och man vet med Johanna (från andra recenssioner) att hon inte hyllar produkter hon inte gillar (tänker tex nu på kvargen som hon pekade ut var en sockerbomb och för dyr fastän hon fick den gratis). Såna produkttest läser jag gärna.

Men... Det ploppar allt oftare upp reklam som är direkt köpta inlägg. Det är inte bloggarens åsikt, utan firmans copy. Och fastän det står "i sammarbete med..." eller "sponsad av..." så luktar det apa. Ifall det alltså inte tydligt syns att det är bloggarens egna åsikt. Det får mig varken bättre eller sämre inställd till produkten, men nog till bloggaren.

Jag tycker att en mammablogg/pappablogg gärna kan recenssera barnkläder och möbler och what not, en sportblogg gärna produkter som har med idrott/motion, men om en fotografi-blogg plötsligt börjar hylla nätpoker på en specifik sajt eller en inredningsblogg uuhar och aaaahar över fendertar och trossar är det inte så skoj mera.

Jag tycker också att en bloggare skall kunna stå bakom den reklam som snurrar på bloggen, och det gör det ju lite problematiskt i dom fall där bloggaren inte kan påverka det själv. Som här. Det skulle ju inte vara så trevligt om tex Teuvo Hakkarainen hade en liten reklam här bredvid. Eller en skönhetskirurg. Eller en sanoma. Eller något annat jag inte gillar. Men jag har inget val, fastän jag ansvarar för innehållet.

Det var mina tankar just nu, vad är dina?

20.05.2014 kl. 15:02

Sirapsspring

Ett arbetsdrygt projekt tog musten ur mig och min träning förra veckan, så det blev inget spring.

Igår (kl tie på kvällen) var jag klar med härligheten, så jag planerade in ett pass till förmiddagen.

Nå, alla vet vi ju att det aldrig går som planerat, och kl 04.00 hade jag en sjuk flicka som gnydde i min säng. Inget dagis betyder inget spring, men genast kl fyra kom jag iväg.

Oj söta öde vad det var tungt! Som att springa med tuggummi under fötterna. Har en deal med mig själv (som jag lärt mig av Sandra Eriksson) att låta det kännas skit i 3 km. känns det skit efter det så får man vända hem. Efter tre kilometer var det lite bättre, men stundvis vansinnigt tungt. Vände hem efter tre och lenkkin slutade på lite över 6 km. Långt ifrån en höjdare.

På vägen hem träffade jag på en bil som hade träffat på en cyklist (eller tvärtom), och det var inte vackert. Mycket blod och glassplitter, men det såg ut att ha gått helt okej ändå (grundar det på att offret satt inne i ambulansen). ANVÄND HJÄLM gott folk!

19.05.2014 kl. 18:29

sushislukarna

Är hemma med flunssiga barn, som ändå inte är så sjuka att man skulle vara tvungen att sitta inne.

Har därför redan hunnit baka kex, hänga i parken, äta sushi, äta glass och hänga i parken lite till. Härligt väder att vara sjuk i!

På sushiroll har dom en lunchbuffé där 0-5 åringar betalar 25% och 5-10 åringar betalar 50% av priset. Inte så illa! Barnen var på mathumör och vräkte ner över 20 bitar per man, så det var på alla sätt och vis en bra lunch!

Enda som jag lite funderade över, var när Evi snällt köade efter till sushi kom en 30+ man och försökte kila henne i kön. Bestämd som hon är tillrättavisade hon honom, men kom genast ihåg Hannahs historia från hese för ett tag sedan. Ser man inte ett barn på 115cm eller bryr man bara sig inte?

Hur som helst var hon helt fantastisk där hon plockade sushi med tång åt sig från ett bord som var 10cm över ögonnivå. Hon fick plocka lite på jumala men bra gick det ändå!

19.05.2014 kl. 13:07

Typiskt

Mindre än två veckor kvar till Stockholm Marathon och båda barnen hostar, snuvar och snorar. Dom klättrar upp i famnen, sover nära och klibbar sina bacilliga små fingrar överallt. Själv äter jag C-vitamin och Zink och ignorerar kliiga öron.

Vi har varit så friska hela året att det ju är på tiden, men kunde inte flunssan ha kommit för 1-2 veckor sedan? Nå, nu skall man ju ta det lugnt och vila upp sig, så lite flunssa kan man väl ha på sidan om då. Men sista maj skall jag vara helt frisk för fan!

19.05.2014 kl. 08:40

public service announcement

Pia på piapakontoret har flyttat sin blogg och finns nu att hittas på en .com istället för .blogspot.com. Detta betyder alltså att alla ni som följer henne per bloglovin måste följa den nya adressen också. Dom som klickar sig rakt in blir redirectade.

meddelande över.

17.05.2014 kl. 20:22

Myggfan

och då menar jag inte fan som i fantast, utan fan som i "ta dig". Någon surrande jävel har bitit mig ca tio ggr på vaderna och vristerna, och nu kliar det så satan. Att tack bara.
15.05.2014 kl. 20:45

Skoldag

Det är lillpluppens första skoldag idag i den "riktiga" klassen, dvs första gången lärarinnan och alla klasskamrater träffas. Jag är sjukt pirrig men försöker leka cool så att stackarn inte skall behöva skämmas.

För övrigt är vi inte helt över skoltraumat ännu, men vi övade att sitta still och markera (det enda skolgången ju går ut på) och nu känns det lite bättre. tror jag.

15.05.2014 kl. 08:10

mindre arg

Nu är jag mindre arg igen. huh. Går alltid lite upp i varv när verkligheten kommer och bitch-släppar mig i fejset innan min tredje kopp kaffe. Husis är inge värre än restet av vårt sammhälle, det är bara lättare att bevisa då man får det serverat svart på vitt.

11.05.2014 kl. 12:37 

33 årig tvåbarnsmamma och formgivare. Gillar vackra saker, särskillt saker som är så fula att dom är vackra. Jag har nervösa fingrar och springiga fötter. maila mig på fua.ratata(ät)gmail.com

 

Follow on Bloglovin bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Kategorier

Senaste kommentarer

21.05, 11:50Reklam av Hanna
21.05, 11:33Typiskt av Lisa
21.05, 11:29Reklam av Lisa
21.05, 11:07Reklam av Pia
20.05, 18:56Reklam av Fager Dam
Fua